Trópusi mocsári és lápi növények

 

Aranykanna (Canna flaccida)

Nagyon érdekes kannafaj, a kerti, nemesített fajtáknak az egyik szülője. Élőhelyén mocsári kannának is nevezik, mivel sekély vízborítást kedvel. Virágai aprók, sárgák, gazdagon fejlődnek. Magas termetű, jól sarjadzik. A növény habitusa igazából nem is emlékeztet kannára. Levelei hosszúak, szélesek, hegyesek. Ma már szinte lehetetlen beszerezni ezt a fajt! Nem télálló!

Ár: 1200 Ft


Dichromena colorata

Évelő vízparti palkaféle, mely hófehér alapú leveleket fejleszt. Viszonylag gyorsan nő, tarackjaival benövi a rendelkezésére álló helyet. Érdemes fagymentes helyen teleltetni!

Elfogyott!


Törpe vízipálma (Cyperus diffusus)

Levele szélesebb, mint a vízipálmáé, annál alacsony termetű, kompaktabb. Tartása és igénye teljesen azonos a vízipálmáéval.

Ár: 600 Ft


Törpe papiruszsás (Cyperus haspan)

Afrikában él ez a kedves kis növény, kísértetiesen emlékeztet a papiruszsásra, mintha annak miniatűr mása lenne. Nyaranta sekély felmelegedő vízbe kihelyezhető, igen dekoratív. Lehajló levélüstökével jól szaporítható.

Elfogyott!


Közepes papiruszsás (Cyperus sp.)

A papiruszsáshoz hasonlít ez a növény is, csak zömökebb, kompaktabb, magasságban jóval a papiruszsás mögött marad.

Elfogyott!


Nílusi papiruszsás (Cyperus papirus)

Igen nagy múltú növény, felhasználták számtalan területen az ókori Egyiptomban. A múmiák pólyái és a papirusztekercsek is ennek a növénynek a szárából készültek. Igen impozáns növény, egyes források szerint a Nílus vizének 50 %-át ez a növényfaj párologtatja el. Jól felmelegedő sekély vizekbe való.

Elfogyott!


Szobafűpalka (Cyperus sp.)

Bár szobanövényként szokták árusítani, nagyon jól érzi magát nyaranta a kerti tó sekély régiójában is. Lézerlámpa száloptikájára emlékeztet a kifejlett növény. Jól szaporítható, könnyen tartható növény.

Ár: 600 Ft


Jácintorchidea (Bletilla striata)

A parti nedves régióban alkalmazható orchideafaj, tavasszal virágzik, nagyon különleges látvány a jácintra emlékeztetõ virágaival. Takarással áttelel, de ha nem akarjuk kockáztatni, akkor cserépben kisüllyesztve télre felszedve tartsuk. Könnyen tartható, hálás növény!

Ár: 1000 Ft


Schyzostilis coccinea (Kafferliliom)

Tarackokkal szaporodó, különleges, virágos mocsári növény. Kardvirágszerű a növénynek a megjelenésű, de a termete annak kb. a fele. Virágait nyár végén hozza megnyúlt virágzati tengelyen. Csíraképes magokat is hoz optimális esetben.

Elfogyott!


Marsilea hirsuta

Ausztráliából származik ez a különleges harasztféle. Négylevelű lóherére emlékeztető levélkéit nagy számban hozza hajtásai csúcsán. Nagy melegben igen gyorsan szaporodik, hajtásai elágaznak. Akváriumi növénynek is ideális. Akár mint cserepes szobanövény is kiteleltethető ablakban a kerti tóba való kitelepítésig. Nem érdemes ősszel az egész növényt teleltetni, hanem csak egy kis csomót, hiszen gyorsan fejlődik.

Ár: 600 Ft


Borostás mételyfű (Marsilea strigosa)

Mediterrán növény, tehát a fagytól védeni kell. Szintén haraszt növény, apró, négy levélkéből álló leveleit a hajtások végein hozza, melyek enyhén szőrösek. Természetes körülmények között sekély tavakban él, melyek időszakosan kiszáradnak, ilyenkor a szinte porszáraz tófenéken is eltengődik. Télen szárazabban tartsuk, világos helyen! Nagy ritkaság!

Ár: 1500 Ft

Copyright © 2006 www.vizi-husevonoveny.hu
 All Rights Reserved.