Magok

Magrúgó (Ecballium elaterium)

A Mediterráneumban élő növény azzal hívja fel magára a figyelmet, hogy uborkaszerű terméseit ha megérintjük, nagy meglepetésben lesz részünk! A termését messzire "ellövi" a rakéták sugárhajtásához hasonló módon. A termést ilyenkor némi folyadék és sok-sok mag hagyja el, messzire eljuttatva a magokat az anyanövénytől. Alkalmas a botanikában kevéssé jártas kertlátogatók megviccelésében! Egynyári növény, de át is teleltethető.

Ár: 400 Ft/ 10 mag


Észak-amerikai golgotavirág (Passiflora incarnata)

A Karib-tenger szigeteiről származó kúszónövény, mely mára az egész világon elterjedt. A párás meleget kedveli, szabadföldbe kiültethető, de akár nagyobb cserépben is nevelhető. A virágzási ideje alatt bőségesen locsoljuk és tápoldatozzuk. Virága halványlila, rendkívül látványos és nagy méretű. Ez a növény az egyik legfagytűrőbb golgotaféle, a -15 °C-ot is károsodás nélkül kibírja. Télen hajtásai visszafagynak, a növény látszólag eltűnik. Érdemes takarni, a fagyok elmúltával későn ébred, de utána fejlődése robbanásszerű. Levele gyógynövény és drog, elszívva a marihuanához hasonló tüneteket produkál, csak annál enyhébbeket. Édes, lédús, kerekded gyümölcse ehető. Szaporítása nehézkes, dugványai alig erednek. Igazi ritkaság.

Ár: 600 Ft/ 20 mag


Kései végzetfa (Clerodendron trichotomum)

A végzetfafélék családját képviselő fajok szinte kizárólag trópusiak, de néhány fajok a mérsékelt égövben is megél, télálló. Ez a faj alacsony, legfeljebb 2-3 m magas, eleinte gyorsan fejlődik, aztán inkább csak elágazik, terebélyesedik. Fehér, édeskésen illatos virágai 3 cm hosszúak, csövesek, szépek. Október végén érnek meg a pirosas csészékben elhelyezkedő égszínkék bogyói. Tehát a virág mellett a termések is díszesek! Nagyon különleges növény. Könnyen csírázik, gyorsan fejlődik és teljesen télálló.

Ár: 600 Ft/ 20 mag


Japán tarka díszkukorica (Zea mais 'variegata')

Ránézésre mikor kicsíráznak a magjai, néhány hétig közönséges kukoricának néz ki. Azután viszont fehér és rózsaszín csíkok jelennek meg a leveleiben igen különlegessé téve kukoricánkat. Tipikusan olyan növény, amit mindenki észrevesz! A csövön a magjai sötét bordók.

Ár: 300 Ft/ adag


Fokföldi tündérrózsa (Nymphaea capensis)

Ritkán látni kínálatban ezt a gyönyörű növényt! Bár sajnos hazánkban nem télálló, de nem nehéz kiteleltetni akár szobában, vagy nem túl hideg helységben, persze pótmegvilágítással. Virágait magasra kiemeli a víz fölé és hegyes tűszirmúak. Sekély, jól felmelegedő vízbe helyezzük! Célszerű táprudat szúrni cserepébe, sokkal nagyobb leveleket és virágokat fog hozni! Sokkal gazdagabban virágzik, mint a télálló tündérrózsák! Ha nem akarunk a teleltetésével foglalkozni, akkor szedjük le a magját, amit bőségesen nevel és februárban vessük el meleg akváriumban műfény mellett. Ekkor több növényt célszerű felnevelni. Magja évekig csíraképes.

Ár: 600 Ft/ 20 mag


Eperparéj (Chenopodium capitatum)

Ehető évelő növény, melynek magját szétrágva kissé szamócára emlékeztető ízt érzünk. Az Egyesült Államok és Kanada területén őshonos, ahol hegyvidéki nedves és árnyas szurdokokban él. Ohio államban veszélyeztetett növény. Még előfordul kivadulva Európa és Új-Zéland egyes részein. Virágai kicsik, elhúsosodók, pirosak és szamócára emlékeztetnek, ehetőek (0,7-1,2 cm átmérő). A zöldje is felhasználható főzelékekbe vagy salátákba.

Elfogyott!


Vetési konkoly (Agrostemma githago)

Ritka és védett szegfűféle, hazánkban egykor vetési gyomnövény volt. A gyomirtó szerek elterjedt alkalmazása azonban teljesen visszaszorította ezt a különleges növényt a mezőgazdasági területekről. Sőt, ez odáig fajult, hogy a növényt a megritkulása végett védetté kellett nyilvánítani. Nagyon szép egynyári virág, többedmagával kiültetve nagyon dekoratív!

Elfogyott


Hússzínű selyemkóró (Asclepia incarnata)

Télálló különlegesség, mely takarás nélkül is gond nélkül kitelel. Virágai rózsaszínűek, nyár derekán virágzik, utána magot érlel, ezek szintén repítőszőrösek. Nagyon hálás növény!

Ár: 600 Ft/ 20 mag


Télálló császárfa (Paulownia elongata)

Friss télálló császárfa (Paulownia elongata) mag. Garantáltan friss! Értékes fájú, rendkívül gyorsan fejlődő fafaj, melynek tavasszal szép virágai nyílnak. Díszfának is ideális.

Ár: 1500 Ft/2000 szem friss (0,332 g) mag

Copyright © 2006 www.vizi-husevonoveny.hu
 All Rights Reserved.