Könyvek

 

A rovaremésztő növényekkel foglalkozó szakirodalmak sajnálatos módon teljesen hiányoznak a hazai kínálatból, talán ez az egyik oka, hogy a nagyközönség nem ismeri őket és idegenkednek tőlük. A néhány soros és pár oldalas magyar nyelvű leírások sokszor felületesek és pontatlanok, aki mélyebben kíváncsi a dolgokra, azok tudásszomját nem elégítik ki. Bár már korábban összegyűjtöttük a hazai szakirodalmakból a lényegesebb leírásokat (lásd: irodalom gomb), de vásárlóink kérésére úgy döntöttünk, hogy nem hagyhatjuk ki a rendkívül színvonalas, angol nyelvű könyveket sem. Bár rengeteg hasznos infó olvasható az Interneten, de ez mégsem pótolhatja egészen a kézzel fogható és bárhol forgatható szakirodalmakat. Ezekből kínálunk párat a teljesség igénye nélkül.

Peter D'Amato: The Savage garden

Talán a világ legjobb rovaremésztő növényes szakirodalma, hiszen szerzőjének van a legnagyobb húsevő növény kertészete a világon és négy évtized tapasztalat áll mögötte. 314 oldalon tárgyalja az összes húsevő növény nemzetséget és emellett kitér a szubkarnivóra növényekre is. A könyvben számtalan gyönyörű felvétel mellett lényegre törő és hasznos információk kincsestára található. Kezdő és komoly gyűjtők alapműve! Kaliforniai kiadás.

Nyelv: angol

Ár: 8000 Ft (előjegyezhető)


Velich István - V. Nagy Enikő: Nálunk is megterem

Igazi könyvritkaság a hetvenes-nyolcvanas évekből, mely rendkívül hasznos információk tárháza. Egzotikus gyümölcstermő és fűszernövények hazai tartásával, termésre felkészítésével foglalkozik. Csak ízelítőnek a növényfajokból: citrusfélék, babér, banán, ananász, gránátalma.

Nyelv: magyar

Ár: 1500 Ft (használt)


Urania Növényvilág - Magasabbrendű növények I.-II.

A hetvenes és nyolcvanas évek rendszertani alapműve Magyarországon, ismeretterjesztő céllal jelent meg eredetileg az egykori NDK-ban, Berlinben.  Lebilincselő formában tárgyalja a magasabb rendű növényeket a kihalt haraszt nemzetségektől kezdődően az orchideákkal bezárólag kb. ezer oldalon.  A könyvben számtalan fekete-fehér felvétel mellett nagyon jó színes felvételek is helyet kaptak. Természetesen maradéktalanul tárgyalja a húsevő növény nemzetségeket is, persze a teljesség igénye nélkül. Kis kedvcsinálónak ajánljuk az irodalom rovatunkat.

Nyelv: magyar

Ár: 7000 Ft/ 2 kötet! (használt, kiadás éve 1976 és 1980)

+

1 kötet: Halak, kétéltűek, hüllők (1969) ajándék!

Copyright © 2006 www.vizi-husevonoveny.hu
 All Rights Reserved.