Kellékek

 
A rovaremésztő növények javát nem ültethetjük szokványos ültetési közegekbe, mint pl. fekete virágföldbe. Ahhoz, hogy növényeink megmaradjanak és szépen fejlődjenek, ezeket a közegeket szabad csak használni. Fő ültetési anyag egyértelműen a novobalt tőzeg, ami mellé különböző adalékok is keverhetők. Egyes növények jobban fejlődnek, ha ezekből az adalékokból valamennyit belekeverünk a tőzegükbe.

Novobalt tőzeg

Igen alacsony ph értékű mohatőzeg, a húsevő növények ültetésének nélkülözhetetlen kelléke. Hajdani tőzegmohalápok maradványának tekinthető. Önmagában is lehet alkalmazni, de egyes növények esetében jótékony hatással van, ha mészmentes kvarchomokot vagy perlitet keverünk hozzá.

Elfogyott!


Mészmentes kvarchomok

A klasszikus CP-mix (Carnivorous Plants, húsevő növény talajkeverék) másodlagos alkotója. Novobalt tőzeget kb. 20 %-ban ezzel összekeverve előnyösen befolyásolja a talaj fizikai sajátosságait. Számtalan szakirodalom ajánlja ezt a keveréket. A homok hatására a tőzeg nehezebben rohad be és a gyökereknek is több levegőt biztosít, mivel lazítja azt. Hazánkban nehezen beszerezhető!

Elfogyott!


Tőzeg ültetőlabda

Megszárított és darált tőzegmohából (sphagnum) készült kis ültetőkosár kb. 10 cm átmérővel. Ideális megoldás akár nepenthesnek, akár rencének. Utóbbiak hajtásai átfurakodnak a labda falán és idővel a tartó külső fala is kilevelesedik.

Ár: 1000 Ft/db

Copyright © 2006 www.vizi-husevonoveny.hu
 All Rights Reserved.