Trópusi vízen úszók

 

Moszatpáfrány (Azolla caroliniana)

Szubtrópusi úszónövény, mely védett fekvésben enyhe teleken szabadban is telel, igénytelen, gyorsan szaporodik, gyorsan kitölti a szabad vízfelületeket, algásodásgátló, megvédi a vizet a túlmelegedéstől. Szintén harasztféle mint a rucaöröm, meleg nyarakon fel is spórásodik. Segít a víz biológiai egyensúlyának fenntartásában.

Ár: 800 Ft/adag


Kagylótutaj (Pistia stratiotes)

Trópusi úszónövény szintén, árnyékban sokkal szebbé fejlődnek, a tűző napon gyakran sárgulnak. Apró virágzatait zöld fellevélben a levélhónaljakban gyakran hozza, még télen is. Akváriumi növénynek is kiválóan alkalmas, mivel ráfekszik a vízfelszínre, így felfelé kevés helyet foglal. A lelógó, bojtos gyökerei között az apró halivadékok menedékre lelnek.

Ár: 200Ft/db


Törpe rucaöröm (Salvinia minima)

A rucaörömfélék legkisebb termetű faja. Előfordul az USA délkeleti részén, tőle délre Mexikóban, egészen Dél-Amerikáig. Kedvező feltételek mellett gyorsan beborítja a rendelkezésére álló szabad vízfelületet. Előnyben részesíti a lágy és enyhén savanyú vizeket. Akváriumi növénynek is ideális apró termete miatt.

Ár: 800 Ft/adag


Óriás úszópáfrány (Salvinia molesta)

A trópusokon rettegett gyomnövény, nálunk alkalmi dísz kerti tavakba kihelyezve. Gyorsan betölti a tündérrózsa levelei közötti teret, ezzel felfogva a napot az alatta lévő víz elől. Ezen tevékenységével a kerti tó vize nem melegszik túl, emellett nagy felületű gyökere rengeteg fölös tápanyagot is felvesz, elszívva a fonalas algák elől. Akváriumban műfény mellett átteleltethető.

Elfogyott!


Füles rucaöröm (Salvinia auriculata)

Vízen úszó trópusi harasztféle, tartása könnyű. Igényli a sok és hosszan tartó fényt, szép bevonatot alkot a vizek felszínén. Ha jól érzi magát, gyorsan szaporodik és hatalmas smaragdzöld leveleket fejleszt. Levelei kicsit emlékeznek egy fülkagylóra. Másik neve: Dél-Amerikai úszó rojtpáfrány. Igen jó ikráztató növény, a halivadékok jól el tudnak bújni a gyökerei között. Algásodás gátló.

Ár: 800 Ft/adag

Copyright © 2006 www.vizi-husevonoveny.hu
 All Rights Reserved.