Vénusz légycsapója

A húsevő növények királynője az Egyesült Államok dél-keleti részén él. Eléggé speciálisak az életfeltételei, ezt csak Észak- és Dél-Karolinában találja meg, más rovaremésztő növényekkel együtt, mint: kürtvirágok, hízókák és harmatfüvek. Ennek a növénynek a természetes populációja egyre kisebb, C.I.T.E.S. listás faj lett, tehát fokozottan védett nemzetközileg. A természetben a légycsapó füves területeken él rövid szárú sásosokban és szórványosan lápvidékeken. Kopár területeken és részlegesen savas, homokos mocsarakban tenyészik (ph: 3-5). Ezek a területek agyagban szegények, típusosan alacsony a szerves anyag tartalmuk (8%, elsődlegesen vékony rétegben a felszínen). A talaj tartalmaz ásványi anyagokat is többnyire homok formájában. A klíma ezeken a területeken óceáni hatás alatt áll, meleg és nedves. A nyári hőmérséklet 9-26 C° , míg a tél enyhe, kisebb fagyokkal (-7C°) és a havazás elég ritka. A légycsapó kedveli a tűző napot és a félárnyékot egyaránt, de az optimálistól eltérő teljes árnyékot is elviseli amit más növények vetnek rá...

Részletek...

Vénusz légycsapója (Dionaea muscipula S méret)

Észak- és Dél-Karolina lápjairól került Európába az 1700-as években ez a növénykülönlegesség. Valószínűleg a legismertebb és legnépszerűbb ragadozó növény. Aktív ragadozó, nem úgy mint a hízókák vagy a harmatfüvek. Sok fajtáját alakították ki a növénynemesítők. Rendszeresen virágzik és csíraképes magot köt. Átlagosan 4 cm-es fiatal példányok 5 cm-es cserepekben, apró csapókkal.

Ár: 700 Ft/db
 


Vénusz légycsapója (Dionaea muscipula L méret)

Észak- és Dél-Karolina lápjairól került Európába az 1700-as években ez a növénykülönlegesség. Valószínűleg a legismertebb és legnépszerűbb ragadozó növény. Aktív ragadozó, nem úgy mint a hízókák vagy a harmatfüvek. Sok fajtáját alakították ki a növénynemesítők. Rendszeresen virágzik és csíraképes magot köt. Felnőtt, virágzóképes növényeket küldünk az évszaknak megfelelő állapotban.

Elfogyott!


Vénusz légycsapója (Dionaea muscipula XL méret)

Észak- és Dél-Karolina lápjairól került Európába az 1700-as években ez a növénykülönlegesség. Valószínűleg a legismertebb és legnépszerűbb ragadozó növény. Aktív ragadozó, nem úgy mint a hízókák vagy a harmatfüvek. Sok fajtáját alakították ki a növénynemesítők. Rendszeresen virágzik és csíraképes magot köt. Felnőtt, virágzóképes növényeket küldünk az évszaknak megfelelő állapotban.

Ár: 2000 Ft/db


Dionaea muscipula 'clone k3'

Két féle levéltípus jellemzi: fűrészfogas és kurta pillájú egyaránt jelen van egy növényen.

Elfogyott!


Dionaea muscipula 'Red dragon' (syn: Akai ryu)

A növényt az Atlantai Botanikus Kert egyik kertésze, Ron Gagliardo hozta létre hosszú szelekcióval. A vénusz légycsapó szinte teljesen vörös formája, nem sokkal több, mint egy évtizeddel ezelőtt nemesítették ki. A pillák alatt a csapók vékony csíkban smaragdzöldek, amúgy az egész növény sötétvörös. A szín intenzív megvilágítás hatására jelentkezik! Találó név rá: Vörös sárkány.

Elfogyott!


Dionaea muscipula 'Sawtooth'

Ritka és különleges mutáció, melynek csapója kissé a cápa fogsorára emlékeztet. A levél belseje sok fény hatására intenzíven színeződik. Fiatal korában a dentata-ra hasonlít.

Elfogyott!


Dionaea muscipula 'Red sawtooth' (syn.: Cseh gránát)

A levelek szélei a cápa fogsorára emlékeztetnek, az egész növény vörös színeződésű. Lassan fejlődő, sarjakat nehezen hozó értékes fajta. A légycsapó fajták között az egyik legkeresettebb ritkaság.

Elfogyott!


Dionaea muscipula 'Szilvia klón'

Hazai nemesítésű fajta hatalmas mélyvörös csapókkal. Télen hajlamos tövig lepusztulni, de tavasszal gyorsan kihajt és az előző évinél jóval nagyobbra fejlődik. Igen látványos fajta!

Elfogyott!


Dionaea muscipula 'Fang'

Extra nagy csapójú, ritka fajta. Ausztrál nemesítés.

Elfogyott!


Dionaea muscipula 'T-rex'

Emellett a növény mellett a Big mouth is eltörpül, levélcsapdái megközelítik a 40 mm-t!

Elfogyott!


Dionaea muscipula 'Fused'

A levelek pillái összeforrtak, szinte tarajt alkotnak a levélszéleken. Igazi ritkaság!

Elfogyott!


Dionaea muscipula 'fine tooth x red'

Az Ausztrál Triffid Park nemesítése ez az életerős növény. A pillák hosszúak és igen vékonyak, míg a csapók belseje (kellő napfény hatására) intenzív vörös színben pompázik.

Elfogyott!


Dionaea muscipula 'clone k1'

Kertészetünkben jelent meg ez a típus, sok-sok ezer magonc közül szelektáltuk ki és továbbszaporítottuk vegetatívan. Az átlagnál nagyobb csapókat hoz kurta pillákkal. Kissé hasonlít a dentata-ra.

Ár: 1500 Ft/db


Dionaea muscipula 'Red Burgundy'

Ritka fajta, melynek a levélszéle élénk zöld színben pompázik. Tehát a növény egyszerre zöld és piros, amennyiben megfelelő fényviszonyok között neveljük.

Elfogyott!


Dionaea muscipula 'clone dentata'

Szintén szövettenyészetben alakult ki mutációval. Még európai viszonylatban is ritkán kapható légycsapófajta. Igen látványos, pillái hiányoznak, "fogatlan". Ugyanolyan könnyen tartható, mint a többi típusa. Sok fény hatására a csapók belseje itt is szépen vörösödik. Kifejlett állapotban valamivel kisebb, mint az alapfaj. Virágzóképes töveket kínálunk.

Elfogyott!


Dionaea muscipula 'Elektra clone'

Óriás csapóméretű fajta (35-40 mm! kifejlett korban), melyben a zöld és a vörös szín egyszerre van jelen. Levélszéle fűrészfogas.

Elfogyott!

Copyright © 2006 www.vizi-husevonoveny.hu
 All Rights Reserved.